Hirosima-díjat nyert Wunder Judit Kötelék című animációja Japánban
Dátum: 2018. szeptember 7., péntek, 10:18

Wunder Judit Kötelék című animációs filmje nyerte a Hirosima-díjat a 17. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon Japánban - közölte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Wunder Judit filmjének főszereplője egy fiatal nő, aki magányosan éli napjait és szerelem után vágyakozik, mígnem megismerkedik egy macskára emlékeztető árnyalakkal. A nő szerelemre talál. Amikor a különös teremtmény eltűnik, egyszerre kell megélnie az anyaság örömeit és szeretője hiányát.

Wunder Judit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció mesterszakán végzett 2016-ban. Mestermunkájának, a Köteléknek az első nagyobb megmérettetése a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválja volt Annecyban, azóta több fesztiválon is szerepelt már a világban.

A Kötelék a BUSHO Film Fesztiválon elnyerte a legjobb magyar animációs filmnek járó elismerést, a 13. Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon a fesztivál nagydíját és a portugál FEST - friss animációs rendezőknek járó díjat is megkapta.

Mint írják, Wunder Judit többek között az Oscar díjat nyert Mindenki című rövidfilm sikeréhez is hozzájárult díszlettervezői munkájával.

Másodszor hozta el magyar művész a rangos japán nemzetközi biennále második legjelentősebb díját, 2014-ben Bucsi Réka filmje nyerte ezt az elismerést.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Az az ember, aki csakis önmagát szereti, semmit sem gyűlöl annyira, mint egyedül maradni önmagával."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ