Az Ars Sacra Alapítvány közleménye
Dátum: 2018. szeptember 24., hétfő, 15:40

Véget ért a III. Ars Sacra Filmfesztivál. Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztiválnak idén a Tabán Artmozi adott otthont 2018. szeptember 16-23 között.

A beérkezett, nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró - negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese a Domokos János rendezte A te neved című film, a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Ne bámuljanak már, Balla Dávid alkotása. A rövid, fikciós kategóriát Chilton Nóra Telefonok összetörve és célkeresztben című műve nyerte.

Az idei filmfesztiválon számos különdíj is kiosztásra került.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu által készített film kapta.

A Hagyományok Háza választása a Válaszút vándora - Kallós Zoltánról készült portréfilmre esett, melynek alkotói Hollós László és Dala István. A Katolikus Rádió a Sára nővér, rendezője Erhardt Ágoston és Marossy Gyula, portréfilmjét díjazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.

Kiadó: Ars Sacra Alapítvány


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„Ha meg akarod változtatni a világot, előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen."
Bertold Brecht
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ