Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai
Dátum: 2018. szeptember 24., hétfő, 15:41

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese Domokos János A te neved című filmje lett, a rövid dokumentumfilm kategóriát Balla Dávid alkotása, a Ne bámuljanak már című film nyerte, míg a rövid, fikciós szekcióban Chilton Nóra Telefonok összetörve és célkeresztben című alkotása bizonyult a legjobbnak az Ars Sacra Filmfesztiválon - közölte az Ars Sacra Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a beérkezett, nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró - negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

A kategóriák győztesei mellett több különdíjat is kiosztottak. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu közös filmje kapta.

A Hagyományok Háza Hollós László és Dala István a Válaszút vándora című, Kallós Zoltánról készült portréfilmet jutalmazta. A Katolikus Rádió a Sára nővér rendezője, Erhardt Ágoston és Marossy Gyula portréfilmjét díjazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal rendezték meg a filmfesztivált, amelynek az idén a Tabán Artmozi adott otthont szeptember 16. és 23. között.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ