Megnyílt a V4-es országok kortárs filmszemléje Prágában
Dátum: 2018. október 12., péntek, 11:10

Megnyílt csütörtökön a négy visegrádi ország kortárs filmjeinek szemléje Prágában. Az általában nagy érdeklődéssel kísért, már 20 éves rendezvényt a prágai Magyar Intézet szervezte, a filmeket az intézet nagytermében fogják vetíteni.

A vasárnapig tartó szemlén az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb magyar, cseh, szlovák és lengyel játékfilmekkel, valamint rövidfilmekkel.

A prágai Lengyel Intézettel, Szlovák Intézettel és a cseh fővárosban működő Filmakadémiával együttműködve többek között vetítik magyar Bogdán Árpád, Gárdos Éva és Mészáros Márta, a lengyel Pawel Pawlikowski és Agnieska Smoczynska, a szlovák Juraj Nvota és Michal Duris, illetve a cseh Jan Svankmajer, Beata Parkanová és Ondrej Trojan új filmjeit.

A legutóbbi évek magyar filmtermése közül egyebek között a Genezis, a Viszkis és a Karlovy Vary-i idei nemzetközi filmfesztiválon díjat nyert Virágvölgy is szerepel.

Nagy érdeklődés előzi meg Martin Sulík cseh, szlovák, osztrák koprodukcióban készült Tolmács (Tlumocník) című alkotását is, amelyben az utóbbi időben súlyos betegségen átesett Jirí Menzel játssza a főszerepet.

Minden filmet eredeti változatban, hangzással, cseh feliratozással vagy cseh szinkrontolmácsolással vetítenek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőjét."
Gróf Széchenyi István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ