Négy animációs film és három vígjáték esélyes az Európai Filmdíjra
Dátum: 2018. október 25., csütörtök, 6:19

Négy animációs film - köztük egy magyar részvétellel készült - és három vígjáték esélyes az Európai Filmdíjra, amelyet a nyertesek december 15-én Sevillában vehetnek át a 31. díjátadón.

Az Európai Filmakadémia keddi közleménye szerint a vígjáték kategória díjra esélyes az Eszeveszett esküvő (C est la vie!/Le sens de la fete) című francia film Eric Toledano és Olivier Nakache rendezésében, a Diamantino című portugál-francia-brazil koprodukció amelyet Gabriel Abrantes és Daniel Schmidt írt és rendezett, valamint a Sztálin halála (The death of Stalin/La mort de Staline) című francia-brit-belga alkotás, amelyet Armando Iannucci jegyez.

A legjobb európai animációs nagyjátékfilm díjáért az Another day of life című lengyel-spanyol-belga-német-magyar koprodukció is indul, Raul de la Fuente és Damian Nenow munkája, amelyet Cannes-ban is bemutattak. Magyar részről a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió működött közre az elkészítésében.

Továbbá az Ősember - Kicsi az ős, de hős! (Early man) című angol film Nick Park rendezésében, A kenyérkereső (The breadwinner) ír, kanadai és luxemburgi alkotás Nora Twomey filmje, valamint a White fang (Croc-blanc) című francia-luxemburgi alkotás, amelyet Alexandre Espigares rendezett.

A vígjáték kategória jelöltjeiről döntő bizottság tagja volt az EFA igazgatótanácsának három tagja, Angeles González-Sinde (Spanyolország), Henning Kamm (Németország) és Ada Solomon (Románia), továbbá a svéd rendező, Hannes Holm és a horvát forgalmazó, Hrvoje Laurenta is.

Az animációs bizottságban szerepet kapott az EFA igazgatótanácsának alelnöke Antonio Saura (Spanyolország), az EFA igazgatótanácsának tagja Graziella Bildesheim (Olaszország), valamint a spanyol producer Manuel Cristobal, a lengyel rendező Dorota Kobiela, a dán forgalmazó Sune Lind Thomsen és Claire Paoletti író Franciaországból.

A jelölt filmek közül az Akadémia 3500 főt meghaladó tagsága választja ki a győzteseket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ