Közönségdíjat nyert a Lajkó - cigány az űrben Triesztben
Dátum: 2018. november 6., kedd, 11:25

Lengyel Balázs első mozifilmje, a Lajkó - cigány az űrben című fekete komédia nyerte a 18. Science+Fiction fesztivál közönségdíját Triesztben - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel hétfőn.

A vasárnap véget ért olaszországi seregszemle 25 új mozifilmet és számos rövidfilmet vonultatott fel. Lengyel Balázs személyesen vette át a díjat.

A közlemény idézi a rendezőt, aki szerint a film vígjátéki eszközökkel mutatja meg a 20. század történelmének őrültségeit és sötétségét. "A 20. század nagyszüleink százada, az ő sorsaik nyögik azoknak a borzalmaknak a súlyát, amiről talán humorral lehet a legőszintébben beszélni" - fogalmaz Lengyel Balázs.

A Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor főszereplésével, a Filmalap támogatásával készült vígjátékot március végén mutatták be a magyar mozik, a nemzetközi premier az A-kategóriás varsói filmfesztiválon volt októberben - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
G. B. Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ