A Ruben és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon
Dátum: 2018. november 19., hétfő, 17:39

Milorad Krstic akció-thrillere a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte a sevillai filmfesztiválon, Nemes Jeles László filmjét pedig a legjobb európai koprodukciót megillető Eurimages-díjjal tüntették ki - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Milorad Krstic egyedi látványvilágú filmjét, a Ruben Brandt, a gyűjtő-t a filmes szakemberekből álló nemzetközi zsűri a legjobb forgatókönyv díjával tüntette ki a november 9-17. között megrendezett sevillai filmfesztiválon. A nemzetközi artmozi szövetség (CICAE) zsűrijének díját, amely a sevillai filmfesztivál legjobb elsőfilmjét illeti meg, szintén a magyar alkotás kapta meg. Az andalúz forgatókönyvírók szövetsége (ASECAN) a legjobb film díjával méltatta a Filmalap támogatásával készült egyedi látványvilágú animációs filmet.

A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15. óta van műsoron a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages legjobb európai koprodukcióért járó díját Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A Napszállta operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője az azóta elhunyt Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is.

A Napszállta a Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. A hazai mozikban szeptember vége óta látható alkotás főszereplője Jakab Juli és Vlad Ivanov.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ