Januártól látható a mozikban a Sellők és Rinocéroszok című animáció
Dátum: 2018. december 3., hétfő, 12:17

Január 10-től látható a magyar mozikban Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című 15 perces animációs rövidfilmje a Tranzit című német-francia dráma kísérőfilmjeként - közölték az alkotók az MTI-vel hétfőn.

A Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült alkotás, amely legutóbb Wiesbadenben nyerte el a legjobb filmnek járó díjat, hamarosan a francia és a német nézőkhöz is eljuthat, miután az ARTE kulturális televíziós csatorna megvásárolta a forgalmazási jogokat - írja a közlemény.

Traub Viktória az érzelmi kiszolgáltatottságról szóló filmje az elmúlt időszakban olyan fesztiválok versenyprogramjában szerepelt, mint az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Ausztrália legrangosabb filmfesztiválja, a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivál, vagy a kanadai Calgary Nemzetközi Filmfesztivál. A Sellők és Rinocéroszok elvitte az indiai 7. Bangalore Rövidfilm Fesztivál, az amerikai California Women s Film Festival, a IV. Verashort Festival legjobb animáció díját is.

Az animációs rövidfilmben a nyolcéves Tilda emlékképei elevenednek meg saját cirkuszát működtető családjáról, amelynek jelenetről jelenetre tárul fel titkokkal teli múltja. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. A karakterek átlépik testük határait, a múlt képeiből és egymásból alakulnak, transzformálódnak.

A magyar mozikban a Sellők és Rinocéroszok a Vertigo Média forgalmazásában a Tranzit című dráma, Christian Petzold német sztárrendező új alkotása kísérőfilmjeként lesz látható. A film Anna Seghers azonos című, 1944-ben írt regényéből készült, és az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A Sellők és Rinocéroszok forgatókönyvét Gergely Dorka, Traub Viktória és Dus Polett írták, a zeneszerző Chris Allan Tod volt. A film vágói Bacskai Brigitta és Polecsák Lajos, sound designere Vadon Zoltán, producere Dus Polett.

Traub Viktória Eső című rövidfilmje 2009-ben elnyerte a Pozsonyi Early Melons Fesztivál fődíját, valamint a Szentpétervári Filmfesztivál The Best Figurative Decision Open díját. Vastojás című munkája 2015-ben legjobb animációnak szóló díjat nyert a San Diegoi Nemzetközi Gyermek Filmfesztiválon és a 4. Delhi Shorts Nemzetközi Filmfesztiválon is - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ