Támogatásokról döntött a Filmszakmai Döntőbizottság
Dátum: 2018. december 28., péntek, 9:31

Az európai koprodukcióban, Enyedi Ildikó rendezésében készülő Feleségem története című film gyártására 1 milliárd forint, a Nándorfehérvár hőseiről készülő Az utolsó bástya című történelmi alkotás gyártásának előkészítésére 156 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül. Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel, a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók, valamint az Eurimages 500 ezer eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik. Störr kapitány feleségét Léa Seydoux francia színésznő alakítja, a kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen norvég színész lesz látható - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

Az utolsó bástya központi története a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik. Az alkotók - Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek, Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Szász János rendező - a vár hős védőinek kívánnak méltó emléket állítani. A készülő film látványos, megrázó és felemelő történetével az alkotói szándék szerint széles közönséget, minden generációt meg fog szólítani itthon és külföldön egyaránt.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozatával három forgatókönyv végleges változatát fogadta el: Herendi Gábor Toxikoma, Császi Ádám Holtverseny és Kocsis Tibor Kubala című filmtervét. A rendhagyó sikerű Új Eldorádó és a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmeket is jegyző Kocsis Tibor új filmterve a futballtörténelem legendás és világhírű alakja, Kubala László (1927-2002) kalandos életének állít emléket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„A nyelv semmivel sem inkább kulturális találmány, mint mondjuk a függőleges testhelyzet."
Steven Pinker
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ