A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2019. március 8., péntek, 8:46

Piroch Gábor Adolph Zukor-díjat kapott.

A Magyar Hollywood Tanács nevében Bokor Balázs elnök átadta Piroch Gábornak, a kaszkadőrkirálynak az Adolph Zukor díjat. 2019-ben, a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyján Herendi Gábor kapta meg az Adolph Zukor-díjat és Andy Vajna kapta a posztumusz dijat. Piroch Gábor éppen Andy Vajna Los Angeles-i temetésén tartózkodott, így nem volt jelen az Oscar Partyn. Visszaérkezését követően most kapta meg az Adolph Zukor díjat.

Piroch Gábor Budapesten, 1953. január 22-én született magyar kaszkadőr, kaszkadőrszakértő. 1969 óta több mint 350 televíziós és filmes produkcióban szerepelt. 2007-ben a kaszkadőrök legnagyobb elismerésének számító Taurus World Stunt Awardsra jelölték a Szabadság, szerelem című filmért. Számos hollywoodi kasszasikerben szerepelt kaszkadőrként.

Édesapja ökölvívással foglalkozott, ennek köszönhetően gyerekkorától fogva aktívan sportolt, ökölvívással, labdarúgással foglalkozott, dzsúdózott, atletizált, úszott és kajakozott, később pedig több más sportággal is foglalkozott (torna, műugrás, vívás, lovaglás, sziklamászás).

Tizenöt évesen került a filmezés közelébe, tizenhat évesen kapta az első kaszkadőrmunkáját. Pályafutása alatt több mint negyven országban, több mint száz filmben volt dublőre számos világsztárnak, több alkotásban kaszkadőrként is tevékenykedett. A magyar színészek, kaszkadőrök közül elsőként vették fel az amerikai színész szakszervezetbe.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ