Friss Hús - Első alkalommal rendezik meg a Budapest Debut Film Forumot
Dátum: 2019. március 23., szombat, 7:55

Első alkalommal rendezik meg a Budapest Debut Film Forumot (BDFF), ahol kelet-közép-európai filmprojektek mutatkozhatnak be március 26-án és 27-én a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál keretében.

A szervezők pénteki közleménye szerint az eseményre Csáki László Kék Pelikán, Dudás Balázs Begyulladva és Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című projektjét is beválogatták egy-egy szlovák, szlovén, macedón, bolgár és román filmterv mellett.

A fórumon részt vesz mások mellett Ewa Puszczynska, az Oscar-díjas Ida és a Hidegháború című filmek producere; Jakab Juli forgatókönyvíró, színésznő, a Napszállta főszereplője; valamint Kristóf György, a cannes-i hivatalos programba beválogatott Out rendezője.

Az új filmes fórumot a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szervezői hirdették meg 2019-ben. A Budapest Debut Film Forumon a kelet-közép-európai régió kiválasztott elsőfilmes terveinek alkotói gyűlnek össze. A meghívott filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek mind fontos szakmai múlttal bírnak, mindannyian első nagyjátékfilmjük tervét fejlesztik hazájukban.

A magyar fővárosba érkező alkotók az itt töltött két nap alatt kifejezetten az ő filmtervükkel foglalkozó tutorokkal dolgoznak majd együtt. A fejlesztési konzultációkon túl több filmszakmai programon is részt vesznek, ahol a magyar és az európai filmszakma jeles szereplői szólalnak fel. Az egyik alkotó egy prezentációval egybekötött, a jelenlévő szakemberekkel közös projektértékelésen 1000 eurós fejlesztési támogatást is nyer.

A BDFF támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap és a magyarországi Kreatív Európa Iroda.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ