A Ruben Brandt, a gyűjtő oroszországi premierjével kezdődik a Cifra magyar filmfesztivál Moszkvában
Dátum: 2019. március 27., szerda, 10:09

A Ruben Brandt, a gyűjtő animációs akció-thriller oroszországi premierjével veszi kezdetét szerda este az ötödik Cifra kortárs magyar filmfesztivál Moszkvában.

Az ikonikus Október Filmszíházban a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet által megrendezett fesztiválon Milorad Krstić díjnyertes animációs filmje mellett a héten bemutatják még Sándor Pál Vándorszínészek, Topolánszky Tamás Yvan Curtiz, Madarász István Egy szerelem gasztronómiája, valamint Antal Nimród A viszkis című alkotását is.

"Amikor öt évvel ezelőtt elindítottuk a Cifra magyar filmfesztivált, az volt az elsőszámú célunk, hogy egy olyan filmfesztivált csináljunk, ahol az orosz közönség elsőként nézheti meg a legújabb magyar filmeket" - nyilatkozott Hegyi Anita, a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

Elmondta, hogy amíg korábban Oroszországban korábban szinte mindenki csak Tar Béla, Jancsó Miklós, Szabó István, Mészáros Márta, Huszárik Zoltán filmjeit emlegette, addig a Cifra fesztiválokon a néző egyebek között megismerkedhetett Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér, Herendi Gábor Kincsem, Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból, Nemes Jeles László Saul fia, Deák Kristóf Mindenki, valamint Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásával. Fél évtized alatt több ezernyi érdeklődőnek 23 új magyar filmet mutattak be.

Az idei fesztivál a Magyar Filmunió és a Magyar Média Mecenatúra program együttműködésével, az MVM Group és a Richter Gedeon támogatásával valósul meg. A megnyitón rész vesz Hermina Roczkov producer és Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ