Több mint 246 millió forint támogatást ítélt meg a médiatanács animációs sorozatok folytatására
Dátum: 2019. április 11., csütörtök, 9:28

Több mint 246 millió forint támogatás odaítéléséről döntött a Nemzeti Média és Hírközlése Hatóság (NMHH) Médiatanácsa animációs filmek folytatására.

A testület szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye tudatta, hogy az animációs filmek finanszírozására létrehozott Dargay Attila-pályázaton öt nyertest hirdettek.

Jurik Kristóf és M. Tóth Géza Kuflik című sorozata 13, a Máli Csaba által jegyzett Szupermalac és Űrpatkány kalandjai hat, Miklósy Zoltán Janó Manó című animációja tíz, Gelley Bálint Farkas Átjáró Másvárosba című sorozata kilenc résszel bővülhet.

Gláser Katalin önálló filmre kapott támogatást: A legendás család - Használt ágyúgolyó című új egész estés filmje a - korábban támogatott - Városi legendák rajzfilmsorozata alapján készül - olvasható a közleményben.

A médiatanács legutóbbi ülésen rádiós frekvenciákkal kapcsolatban is több döntést hozott. A médiaszolgáltatók kérelmére további öt évre megújítja a tiszakécskei Aktív Rádió 102.2 és a tatabányai székhelyű Forrás Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát.

A tanács emellett a hiánypótlás után pályázati nyilvántartásba vette az FM 4 Rádió Kft.-t mind a Göd 97,3 MHz körzeti, mind a Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázatán.

Véglegesítette a testület a helyi vételkörzetű Kisújszállás 103,2 MHz közösségi jellegű és a Sátoraljaújhely 104,9 MHz kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia hasznosítását célzó pályázati felhívások szövegét, és csütörtökön, illetve pénteken közzéteszi azokat a honlapján. A pályázati ajánlatokat bő egy hónap múlva lehet benyújtani a frekvenciákra.

A médiatanács 20 ezer forint bírságot szabott ki a Körzeti Televízió Tata szolgáltatójára, mert egy januári adáshét vizsgálata alapján az előírtnál kevesebb műsoridőt szánt a napi rendszeres híradásra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ ...a békét leginkább az szolgálja, ha az utolsó szó az asszonyé."
Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ