Magyar Filmhét - több mint 200 filmet láthat a közönség a Corvin moziban
Dátum: 2019. április 11., csütörtök, 13:38

Megjelent az 5. Magyar Filmhét programja, az április 22. és 27. között tartandó eseményen több mint 200 filmet nézhet meg a közönség a Corvin moziban.

A Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett eseményre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt összesen 203 filmet vetítenek majd hét kategóriában a Corvin moziban.

A kínálatban 21 nagyjátékfilmet nézhet meg a közönség, többek között olyan alkotásokat, mint a BUÉK, az Egy nap, a Valami Amerika 3. vagy az X - A rendszerből törölve című filmeket - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. Az esemény részletes programja a www.filmhet.hu oldalon érhető el.

A közlemény szerint idén először a televíziós sorozatok is bekerültek a filmhét kínálatába. A televíziós forgalmazású filmek - tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok - ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes, 500 forintos áron tekinthetők meg. Jegyek április 15-től válthatóak a Corvin Mozi jegypénztárában vagy online a corvinmozi.hu oldalon.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén először életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén, április 22-én a budapesti Corvin moziban kerül majd sor. A közlés szerint az öt életműdíj átadása után az est zárásaként a Camerimage operatőri fesztiválon nagy sikerrel bemutatott Fényképezte Zsigmond Vilmos című portréfilmet láthatja majd a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Aforizmák
„ Nagy szerelem híján unalmas az élet."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ