Közönségkedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című film
Dátum: 2019. április 11., csütörtök, 13:40

Közönségkedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című vígjáték, amelyet Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) rendez - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel csütörtökön.

A Filmalap támogatásával készülő film egy fordított műkincsrablásról szól. A középpontban egy gyerekkori barátokból álló társaság áll, amelyet egy tragikus haláleset ránt ismét össze. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják balesetben elhunyt barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét egy egész Budapestet izgalomban tartó képaukcióra.

A Pesti balhé főszerepét a tavalyi BUÉK-ból ismerős Mészáros Béla (Marcell) alakítja. Mellette a Kincsem steampunk kosztümjeit levetkőző, rockosabb külsőt öltő Petrik Andrea (Alexa), az ön- és közveszélyes Jet bőrébe bújó Szabó Simon, Elek Ferenc (Guszti), Inotay Ákos (Adrián) és Jászberényi Gábor (Vinsz) lesz látható a filmben. Kisebb szerepekben pedig olyan színészek állnak kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza vagy Reviczky Gábor.

A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs, aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként dolgozik a filmen.

A forgatás áprilisban, májusban és júniusban, Budapest számos emblematikus, valamint a főváros kevésbé ismert arcát megmutató helyszínén fog zajlani. Várhatóan 2020 elején kerül a mozikba a Pesti balhé az InterCom forgalmazásában - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ