Belgiumban közönségdíjat nyert az X - A rendszerből törölve című film
Dátum: 2019. május 8., szerda, 9:19

Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című alkotása lett a közönség kedvence Belgiumban a vasárnap véget ért bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján.

Az április 2. és 5. között Liége-ben megrendezett seregszemlén mintegy 60 krimi, thriller és bűnügyi film versenyzett - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller nemzetközi premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a portugál Fantasporto Filmfesztiválon. Magyarországon tavaly mutatták be, mintegy 37 ezer néző látta.

A nagysikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmjében a főszerepet Balsai Móni játssza, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Az X - A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ