Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál - Hétfőn látható a televízióban az M5 csatorna különdíjasa
Dátum: 2019. május 24., péntek, 6:20

A szombati díjkiosztón különdíjjal jutalmazza az M5 kulturális csatorna a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon szereplő magyar alkotások egyikét, amelyet hétfőn mutat be a köztévé - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Szombaton adják át az M5 csatorna különdíját a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, amelyet május 24. és 26. között rendeznek meg Gödöllőn - mondta el Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója.

A díjátadót követően május 27-én, hétfőn vetítik le az M5 csatorna különdíjas filmjét az Ez itt a kérdés című háttérműsor után, amelynek témája szintén a fesztivál lesz. A műsorba természetfilmeseket és a fesztivál szervezőit hívták meg - tette hozzá Siklósi Beatrix.

Beszélt arról is, hogy nagyon fontosnak tartják a fesztivált, az M5 csatorna nézői között nagy népszerűségnek örvendenek a természet- és ismeretterjesztő filmek.

Az M5 kulturális csatorna hétfőtől egy héten keresztül kiemelten foglalkozik műsoraiban a fesztivállal. Siklósi Beatrix elmondta, hogy péntektől vasárnapig élő bejelentkezésekkel tudósítanak az eseményről.

Kitért arra, hogy az idei fesztiválon a víz kiemelt témája mellett a természet szépségét bemutató, illetve a természet védelméről szóló alkotások kaptak nagyobb hangsúlyt.

Idén hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, amelyre csaknem 100 országból mintegy 1500 filmet neveztek az alkotók. Az elsősorban gyerekeket és családokat megszólító rendezvényen a filmvetítések mellett számos kísérőprogram, valamint 65 civil és szakmai kiállító várja a közönséget.

Az ötödik alkalommal megrendezett fesztiválon új programelem lesz az újrahasznosítás kézműveseinek utcája, a PET-palackból készült versenyautók futama, valamint a filmes közönségtalálkozó is. Emellett több kiállítás, például a világhírű természetfotós, Máté Bence szabadtéri fotótárlata is várja az érdeklődőket. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ