Filmakadémia: Udvardy Anna a magyar filmgyártás legendás alakja volt
Dátum: 2019. május 28., kedd, 9:50

Udvardy Anna kiváló szakember, a magyar filmgyártás legendás alakja volt - méltatta az elhunyt producer munkásságát Kollarik Tamás, a Magyar Filmakadémia Egyesület és a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora.

A Magyar Filmakadémia Egyesület szombati közleménye szerint Kollarik Tamás hangsúlyozta, hogy Udvardy Anna elévülhetetlen érdemeket szerzett a Mindenki című film Oscar díjában is.

A producer hosszan tartó betegség után csütörtökön hunyt el. Munkássága során leginkább dokumentum- és ismeretterjesztő filmek megalkotásában vett részt, de emellett számos tévéfilm is fűződik a nevéhez.

2017-ben a Deák Kristóf rendezte Mindenki című kisjátékfilm producereként nyert Oscar-díjat.

Utolsó munkái Deák Kristóf Eszméletlen című, 2017-es mini vígjátéksorozata és A legjobb játék című, 2018-as rövidfilmje voltak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ