Magyar nap a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon
Dátum: 2019. május 30., csütörtök, 6:13

Vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, szakmai beszélgetésekkel és "gulyáspartival" magyar napot rendeznek június 5-én a kolozsvári 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

A pénteken kezdődő szemle Románia legnagyobb filmes rendezvénye, vetítések százaival, nagy klasszikusokkal és premierekkel, kiállításokkal, innovatív műhelyekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, nagyszabású partikkal és neves vendégsereggel, mások mellett Nicolas Cage részvételével várja a közönséget.

A kolozsvári filmfesztiválra hat magyar film kapott meghívást, amelyek legtöbbje itt lesz látható először Romániában. Műsoron lesz a Rossz versek, amelyet hamarosan be is mutatnak a román mozikban; a Virágvölgy, a Könnyű leckék, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), a Ruben Brandt, a gyűjtő; valamint Az Úr hangja is. A vetítések három helyszínen lesznek a Sapientia Egyetemen, az Arta és a Florin Piersic moziban.

A fesztivál közönsége szakmai beszélgetéseken találkozhat a filmek rendezőivel és producereivel. A TIFF vendége lesz többek között Reisz Gábor, Zurbó Dorottya, Schwechtje Mihály és Pálfi György filmrendezők, továbbá a Ruben Brandt, a gyűjtő egyik animátora, Tenkei Péter és zeneszerzője, Cári Tibor is.

A kolozsvári magyar nap a Filmalap támogatásával valósul meg. A programot a már hagyománnyá vált "gulyásparti" zárja a Bánffy-palota udvarán - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ