Magyar nap a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon
Dátum: 2019. május 30., csütörtök, 6:13

Vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, szakmai beszélgetésekkel és "gulyáspartival" magyar napot rendeznek június 5-én a kolozsvári 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

A pénteken kezdődő szemle Románia legnagyobb filmes rendezvénye, vetítések százaival, nagy klasszikusokkal és premierekkel, kiállításokkal, innovatív műhelyekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, nagyszabású partikkal és neves vendégsereggel, mások mellett Nicolas Cage részvételével várja a közönséget.

A kolozsvári filmfesztiválra hat magyar film kapott meghívást, amelyek legtöbbje itt lesz látható először Romániában. Műsoron lesz a Rossz versek, amelyet hamarosan be is mutatnak a román mozikban; a Virágvölgy, a Könnyű leckék, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), a Ruben Brandt, a gyűjtő; valamint Az Úr hangja is. A vetítések három helyszínen lesznek a Sapientia Egyetemen, az Arta és a Florin Piersic moziban.

A fesztivál közönsége szakmai beszélgetéseken találkozhat a filmek rendezőivel és producereivel. A TIFF vendége lesz többek között Reisz Gábor, Zurbó Dorottya, Schwechtje Mihály és Pálfi György filmrendezők, továbbá a Ruben Brandt, a gyűjtő egyik animátora, Tenkei Péter és zeneszerzője, Cári Tibor is.

A kolozsvári magyar nap a Filmalap támogatásával valósul meg. A programot a már hagyománnyá vált "gulyásparti" zárja a Bánffy-palota udvarán - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ