Négy magyar film a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon
Dátum: 2019. június 15., szombat, 15:22

Négy magyar alkotás is szerepel Ázsia legnagyobb presztízsű filmes rendezvényén, a szombaton kezdődő Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel pénteken.

Az A-kategóriás seregszemle a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című magyar közönségsikert is műsorra tűzi, valamint Bogdán Árpád két filmje, a Genezis és a Gettó Balboa is meghívást kapott a nagyszabású eseményre.

A Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A film világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra, Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztiválzsűrik - írják a közleményben, amely szerint a rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vesz a Genezis sanghaji premierjén.

A Gettó Balboát, Bogdán Árpád két Magyar Filmdíjjal - a legjobb dokumentumfilmnek és a legjobb dokumentumfilmes operatőrnek járó díjjal - elismert alkotását is meghívták a sanghaji fesztiválra. A fekete-fehér dokumentumfilm fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, később megtért edző, és a világbajnoki címre törő, tehetséges, nehéz szociális körülmények között élő fiatal bokszoló élete, kettőjük kapcsolata áll.

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatja a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat. Herendi Gábor filmjét a magyar mozikban mintegy négyszázezren nézték meg, míg a Goda Krisztina és Divinyi Réka által jegyzett BÚÉK című vígjátékra mintegy háromszázezren váltottak mozijegyet Magyarországon - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ