A Szinkronikum Egyesület közleménye
Dátum: 2019. július 3., szerda, 16:12

A SzíDoSz Szinkron Alapszervezet 2019. szeptemberében harmadik alkalommal rendezi meg a Szinkronikum Gálát, a szinkronipar különböző szakmáinak kiemelt eseményét, amely a magyar szinkronra és az általa létrehozott kulturális értékekre hívja fel a figyelmet.

A gála egyik csúcspontja a Selmeczi Roland Tálentum díj átadása.

A díjat kifejezetten a 40 év alatti színésznők és színészek szinkronban nyújtott kiemelkedő művészi munkájáért ítéli oda egy független kuratórium a hazai piacon tevékenykedő filmforgalmazók és televízók jelölései alapján.

Az idei jelöltek:

Csifó Dorina, Fehér Tibor, Györfi Anna, Jéger Zsombor, Kelemen Kata,

Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Szabó Máté, Szatory Dávid, Szilágyi Csenge, Törőcsik Franciska

Közülük egy független kuratórium választja ki az idei díjazottakat. A kuratórium tagjai dr. Takács Melinda, a tavalyi év díjazottjai, Balsai Móni és Varga Gábor, illetve Nagy-Kálózy Eszter.

A díjat a kuratórium harmadik éve ítéli oda a szakma fiatal tehetségeinek, életben tartva ezzel Selmeczi Roland emlékét és munkásságát. Az első díjra 2017-ben a HBO, a Comedy Central, az RTL Spike, a Paramount Channel, a Sony Pictures Television Networks, az AMC Networks International-Central Europe, az MTVA, a TV2 csoport, valamint a Fox Magyarország, 2018-ban a Fórum Hungary, az InterCom, az MTVA, az RTL Klub, a TV2 csoport, a Viasat-AXN televíziók, az HBO, a Comedy Central állítottak jelölteket.

Kiadó: Szinkronikum Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Csak azon volna szabad csodálkoznunk, hogy tudunk még csodálkozni."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ