Befejeződött a Pesti balhé forgatása
Dátum: 2019. július 8., hétfő, 9:32

Június végén Tatán, a részben lángba boruló gyerektáborban játszódó jelenet rögzítésével fejeződött be az új magyar vígjáték, a Pesti balhé forgatása - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a több kisfilmet és sorozatot jegyző rendező, Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) első nagyjátékfilmjét két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb, dolgoztak a régi Skála Metró áruház tetején, a Király fürdőben és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is.

Az akciókkal, bunyókkal, menekülésekkel tarkított komédia fordított rablási történetet mesél el, amelyben egy valódi műkincs és a fiatal magyar művész összetéveszthetetlenül egyedi festménye körül forognak az események.

A közleményi idézi Lóth Balázs rendezőt, aki elmondta, hogy forgattak esőben, zúzmarában, kánikulában, éjszakában, hajnalban, valamint földön, vízen, levegőben, quadról, drónról és még víz alatt is, napi 12-14 órán keresztül. "Az első perctől kezdve az motivált minket, hogy olyan filmet készítsünk, ami humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepő, de egyben nagyon szórakoztató élményt nyújt a nézőknek" - tette hozzá.

Mint írják, a színészekre mozgalmas munka várt és intenzív fizikai felkészülés előzte meg a kamerák előtti fellépésüket. A legveszélyesebb feladatok Szabó Simonnak jutottak, aki önként vállalta, hogy kaszkadőr segítsége nélkül oldja meg a nehezebb jeleneteket is. Így ha a helyzet azt kívánta, lezuhant két méter magasból, bunyózott és egyszer még a ruhája is lángra kapott. Alapos tréninget kapott Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr szakértőtől, akivel különórákon gyakorolta be a helyes koreográfiákat.

A Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon, Inotay Ákos és Hegedűs D. Géza főszereplésével készülő film várhatóan a jövő év elején érkezik a magyar mozikba az InterCom forgalmazásában.

A Pesti balhé forgatókönyvét Lóth Balázs, Kis-Szabó Márk és Inotay Ákos írta, a produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el. Az operatőr Balázs István Balázs, a látványtervező Fekete Anna, míg a film jelmeztervezője Kovács Andrea.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ