Az Ars Sacra Alapítvány közleménye
Dátum: 2019. szeptember 24., kedd, 8:12

Véget ért a IV. Ars Sacra Filmfesztivál. Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül negyedik alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztiválnak idén is a Tabán Artmozi adott otthont.

A beérkezett 100, két évnél nem régebbi filmből a négytagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer és Gőbel Ágoston újságíró - negyvenkét alkotást választott a versenyprogramba.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese az Ott legbelül dal van című film, rendezője Mohi Sándor, a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Hűség című film, rendezője Szekeres Csaba, rövid, fikciós kategóriát Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmje kapta. A filmfesztiválon első alkalommal osztottak ki fődíjat, amely elismerést a zsűri teljes egyetértéssel Zurbó Dorottya A monostor gyermekei című filmjének ítélte. A díjakat Varsányi Ferenc, a Médiatanács szakértője, a Magyar Média Mecenatúra program bírálóbizottsági tagja adta át. Az idei filmfesztivált több intézmény is megtisztelte azzal, hogy különdíjat ajánlott fel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma "Elismerő oklevélben részesítette Dobray György filmrendezőt kiemelkedő szakmai tevékenységéért" és a Ketten című film megalkotásáért. A Katolikus Rádió Ördög Kovács Márton Elrejtezett emberség című filmjét jutalmazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíjával Somogyi Viktória A hit kiárusítása című filmjét jutalmazta. Köszönjük a támogatást a Nemzeti Kulturális Alapnak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak!

Kiadó: Ars Sacra Alapítvány


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ