Februárban rendezik a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt
Dátum: 2019. október 18., péntek, 9:10

November 30-ig öt kategóriában várják a nevezéseket a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre, amelyet februárban rendeznek.

A diák kategória mellett további négy kategóriában - kisjátékfilm, dokumentumfilm, tévéfilm és játékfilm - várják a szervezők az alkotók nevezését, minden operatőr kategóriánként csak egy filmmel nevezhet. A regisztrációkat a http://stabiskola.hu/iii-kovacs-laszlo-es-zsigmond-vilmos-operator-verseny linken lehet feltölteni.

A Magyar Operatőrök Iskolája HSC Stábiskola, a Magyar Operatőrök Társasága együttműködésben a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel, valamint a Schwindl Kft.-vel 2020. február 7-én harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt, amit a 10 évvel ezelőtt Budapesten megrendezett Első Operatőr Világtalálkozó szellemében kívánnak megrendezni - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A zsűri elnöke Lajos Tamás operatőr-producer, tagjai Nagy András és Balázs István Balázs operatőrök lesznek.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat és a rendezvényt a Magyar Nemzeti Filmalap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia és a Magyar Operatőrök Társasága is támogatja.

A díjátadó 2020. február 7-én lesz a Pesti Vigadóban. A versenynek külön aktualitást ad, hogy jövőre ünneplik a Magyar Operatőrök Társasága megalakulásának 30. évfordulóját.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ