Három elsőfilmest támogat a filmalap
Dátum: 2019. november 12., kedd, 6:51

Három elsőfilmes: Szilágyi Fanni, Fazekas Máté és Dér Asia Inkubátor Programban készülő alkotásainak szavazott meg filmgyártási támogatást a Filmszakmai Döntőbizottság.

Veszélyes lehet a fagyi címmel a Magyar Nemzeti Filmalap 67 millió forintos támogatásával készül Szilágyi Fanni (A csatárnő bal lába életveszélyes) első mozifilmje. A tervek szerint 2020 áprilisában kezdődik a "nyers, de szentimentális" film forgatása, mely egy szerelmi háromszögbe bonyolódó egypetéjű ikerpár története lesz két szemszögből elmesélve - közölte az MTI-vel hétfőn a filmalap.

A Veszélyes lehet a fagyi 2021-re készül el, producerei Pataki Ágnes és Kenesei Edina; a szereplőválogatás folyamatban van.

Fazekas Máté Kilakoltatás munkacímen készíti első mozifilmjét. A dramedy egy fiatal és elszánt bírósági végrehajtó és egy kilakoltatás előtt álló elkeseredett, idős néni heroikus küzdelmét mutatja be egy napba sűrítve. A filmalap 67 millió forintos támogatásával készülő Kilakoltatás különlegessége lesz, hogy női operatőr, Tóth Judit Evelin fényképezi.

A Kilakoltatás producere Osváth Gábor és Fülöp Péter, a forgatás késő tavasszal kezdődik Budapest külső kerületeiben. A főszerepekben a Kaszás Attila-díjas Orosz Ákos (Saul fia, Brazilok, Nyitva) és a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas, Érdemes művésze, Nagy Mari (Akik maradtak, Az ajtó) lesz látható. A végrehajtó húgát a Katona József Színházból ismert Mészáros Blanka (Guerilla) alakítja.

A filmalap 24 millió forintos támogatásával készülő, Nem haltam meg című dokumentumfilm egy sikeres, pörgős életet élő galerista mindennapjait követi, aki 51 évesen megtudja, hasnyálmirigy rákja van. A túlélés esélye alig 8 százalék, ő mégis a szembenézés lehetőségeként tekint betegségére: meg akar változni gyökerestül. A betegséget végül sikerül legyőznie, de mihez kezd a győztes csata után? - ismerteti a készülő film történetét a közlemény.

Dér Asia dokumentumfilmje a szembenézés és a változás lehetőségeit taglalja. A Nem haltam meg producere Meggyes Krisztina, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artur.

Kétéves előkészületet követően a forgatás novemberben kezdődik, a film a tervek szerint 2022-ben kerül mozikba.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ