Ma kezdődik a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
Dátum: 2019. november 12., kedd, 6:59

Alexander Nanau Emmy-díjas román rendező Colectív című filmjének vetítésével ma veszi kezdetét a Trafó Kortárs Művészetek Házában a 16. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen vasárnapig 46 ország 75 dokumentumfilmjét láthatja a magyar közönség.

Az idei mustra három kiemelt szekciója az Antropocén, A 4. hatalmi ág és az Így növünk fel nevet kapta.

Több neves dokumentumfilmes érkezik az idei Verzióra: sok más mellett Alexander Nanau Emmy-díjas német-román rendezővel, Saeed Al Batallal, a Fipresci-díjas Még mindig forog című dokumentumfilm alkotójával és Askold Kurovval, a Novaya orosz rendezőjével is találkozhat a magyar közönség.

A Diák Verzió ismét ingyenes filmvetítésre és beszélgetésre várja a középiskolásokat. Az idén öt film szerepel a válogatásban. Második alkalommal áll össze Gyerekzsűri, ezúttal az UNICEF Magyarország és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány diák önkénteseinek az együttműködésével. A Gyerekzsűri a Diák Verzió programjából választja ki és díjazza a legjobb, középiskolásoknak szóló alkotást.

A 16. Verzió Budapest mellett november 21. és 24. között Pécsen, Szegeden, Kecskeméten és idén először Szombathelyen és Debrecenben mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ