A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2019. november 21., csütörtök, 7:12

Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alapító igazgatója Tony Curtis-díjat kapott

Végetért a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, amelynek alapító igazgatója a Kaliforniában élő, 1983 óta magyar filmek amerikai forgalmazásával is foglalkozó Bunyik Béla. Bunyik immár két évtizede dolgozik azon, hogy a magyar filmipar kiemelkedő alkotásait a Los Angeles-i fesztiválon bemutassa. A fesztivál minden évben arra is figyelmet fordított, hogy az Oscar-díjra nevezett aktuális magyar filmet műsorra tűzze. Így volt ez idén is az "Akik maradtak" című filmmel.

A Magyar Hollywood Tanács tavaly alapította meg Tony Curtis-díját, amelyet egyebek között Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező is megkapott már. A héten Budapesten tartózkodó Bunyik Béla számára, egy szerda este rendezett vacsorán adták át a Tony Curtis-díjat. Bokor Balázs, a Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a díjat a fesztiváligazgató kiemelkedő szakmai tevékenységéért ítélték oda, amelyet a magyar film sikereinek amerikai bemutatásáért és a fiatal nemzedékek számára történő továbbörökítéséért folytatott.

Bokor, Los Angeles-i főkonzulként 2007-2012 között folyamatosan támogatta Bunyik Béla szakmai munkáját és az azokban az években sorra került fesztiválok lebonyolítását. A fesztivál egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar filmeknek az USA Nyugati partján, a filmgyártás fellegvárában történő, minél szélesebb körű megismertetésére.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ