Berlinale - Matteo Garrone új Pinokkió-feldolgozását a fesztiválon mutatják be
Dátum: 2019. december 20., péntek, 7:28

A Berlinalén fogják bemutatni Matteo Garrone olasz filmrendező legújabb filmjét, a Roberto Benigni szereplésével készült új Pinokkió-mesefeldolgozást - jelentették be kedden a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői.

A fesztivál új vezetése, Mariette Rissenbeek vezérigazgató és Carlo Chatrian művészeti igazgató kivette a programból a versenyen kívül bemutatott filmek kategóriáját, az ilyen filmeket a jövőben a Berlinale különleges gálaprogramjában mutatják be.

A különleges gála első meghívott vendége Matteo Garrone Pinocchio című filmje lesz. "Garronénak sikerült a jól ismert történetet újramesélni sajátos képzeletvilágával. Ugyan hű maradt Carlo Collodi művének eszméihez, de egy nagyon személyes Pinokkiót alkotott, aki jóval vidámabb, mint azt korábban megszoktuk" - idézte Carlo Chatriant a fesztivál közleménye.

A 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált 2020. február 20. és március 1. között rendezik meg.

A Berlinale a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja, és a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás filmfesztiválok sorában. Idén csaknem 487 ezer látogatója volt és 26 millió eurós (8,4 milliárd forintos) költségvetésből rendezték meg. A szemle a magyar filmművészet számára is fontos bemutatkozási fórum, fődíját, az Arany Medvét 2017-ben Enyedi Ildikó nyerte el Testről és lélekről című alkotásával.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ