Meghosszabbította online dokumentumfilmes akcióját a MADOKE
Dátum: 2020. február 11., kedd, 7:03

A nagy érdeklődésre való tekintettel kedd éjfélig meghosszabbítja 5+1 dokumentumfilmes akcióját a nemrég megalakult Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A www.madoke.hu oldalon kedd éjfélig ingyenes tekinthető meg Bogdán Árpád Gettó Balboa, Zurbó Dorottya Könnyű leckék, Révész Bálint Nagyi projekt, Hörcher Gábor Drifter, Almási Tamás Puskás Hungary, valamint Oláh Kata és Csukás Sándor Mignon című alkotása.

A szervezet közleménye szerint a február 3-án indult akció iránt érdeklődők száma csütörtökön átlépte a huszonkétezres határt. A tíz legaktívabb település: Budapest, utána csökkenő sorrendben Debrecen, Pécs, Győr, Szeged, Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc, Szentendre, Vác volt. Összesen 386 településről érkezett látogató a madoke.hu oldalra.

A MADOKE célja népszerűsíteni a minőségi kreatív dokumentumfilmeket, megismertetni azokat a hazai és a nemzetközi közönséggel, valamint párbeszédet kezdeményezni az alkotók és a döntéshozók között. Az egyesület tervei szerint az év során több hasonló akciót is szerveznek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„A nyelv semmivel sem inkább kulturális találmány, mint mondjuk a függőleges testhelyzet."
Steven Pinker
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ