Magyar filmfesztiválsikerek Limában és Atlantában
Dátum: 2020. március 4., szerda, 9:24

Triplázott Pálfi György sci-fi drámája, Az Úr hangja a perui Insólito filmfesztiválon, ahol Balsai Mónit is díjazták az X - A rendszerből törölve című filmben nyújtott alakításáért. Az Atlantai Zsidó Filmfesztiválon Tóth Barnabás Akik maradtak című mozija kapott elismerést.

A Stanislaw Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett a legjobb rendezői díjat és Polgár Csaba révén a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől a perui szemlén - közölte a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-vel.

Szintén a limai mustrán Balsai Mónit az X - A rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezésében készült thrillerben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával jutalmazták.

Magyar sikerrel zárult a február második felében mintegy ötven alkotást felvonultató Atlantai Zsidó Filmfesztivál is az Egyesült Államokban. Az idén huszadik alkalommal megrendezett jubileumi seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját.

Az 1948 Budapestjén játszódó, egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló, Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült alkotást az Amerikai Filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben, és nemrég elindult a moziforgalmazásba is.

Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen tizenegy Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála csütörtökön este lesz a Vígszínházban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ