Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet
Dátum: 2020. március 11., szerda, 17:11

Tévéfilmes és kisjátékfilmes pályázatokat hirdetett meg az Nemzeti Filmintézet, a rövidfilmtervekkel március 17-től jelentkezhetnek az alkotók - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős, januártól működő Nemzeti Filmintézet (NFI) elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból - olvasható a közleményben.

Mint írják, az NFI a korábbi pályázati rendszer alapjaira építve a dokumentum-, az ismeretterjesztő- és az animációfilmes pályázati eljárások februári meghirdetését követően kiírta a tévéfilmes és a rövidfilmes pályázatait. Az NFI online pályázati felületén április 9-ig lehet jelentkezni a legfeljebb 70 perc hosszúságú tévéfilmtervekkel, március 17-től a legfeljebb 20 perc hosszúságú kisjátékfilmes pályázatokat lehet benyújtani egy hónapon keresztül.

A tévéfilmekre összesen 1,5 milliárd forint támogatási keret áll rendelkezésre, a kisjátékfilmekre két fordulóban összesen 150 millió forint.

A teljes pályázati kiírás elérhető www.nfi.hu weboldalon - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ