Online fesztivált rendez a Friss Hús a korábbi évek filmjeiből
Dátum: 2020. március 26., csütörtök, 8:54

Az elmaradt Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál helyett online fesztivál keretében minden nap egy-egy korábbi rövidfilmet osztanak meg a közönséggel a szervezők az esemény honlapján és Facebook oldalán.

Mivel az idei eseménysorozatot nem lehetett az eddig megszokott formában megtartani, online lehet megtekinteni a korábbi Friss Hús-filmeket - idézik a szervezők Deák Dániel fesztiváligazgatót.

A keddi közlés szerint a fesztivál korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeihez ez alkalomból felkért filmesek, művészek, hírességek fűznek pár szót ajánlóként.

Hétfőn Reisz Gábor filmrendező ajánlotta Márton Dániel filmjét, a Rossz színész című alkotást, amiért Nagy Norbert a 2018-as Friss Húson megkapta a legjobb színész díjat. A Friss Hús Online második darabját, Lengyel Balázs Hármasban című, 2019-ben különdíjat nyert filmjét Kutzora Edina (Erik Sumo Band) szavai vezetik be.

A szervezők közleménye szerint céljuk, hogy egy későbbi időpontban mindenképp megrendezzék a 2020-as Friss Húst, amelynek időpontját a járványügyi helyzettől függően hamarosan bejelentik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Éppen elég vallás létezik ahhoz, hogy gyűlöljünk, de nem elég ahhoz, hogy szeressük egymást."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ