Októberben rendeznék meg a Hét Domb Filmfesztivált
Dátum: 2020. április 21., kedd, 14:28

Az eredetileg tervezett szeptemberi időpont helyett októberben rendeznék meg a negyedik Hét Domb Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt - jelentették be a komlói rendezvény szervezői a rendezvény honlapján.

Mint írták, az eredetileg szeptember 7. és 13. között zajló fesztivált a megváltozott körülmények miatt október 5. és 11. között tervezik megtartani.

A filmfesztivál szervezői két alternatívával készülnek a rendezvényre: a hagyományos, az előző fesztiválokhoz hasonló módon tartják azt meg, vagy - amennyiben a koronavírus-járvány miatt elhúzódnának a korlátozások - egy online alapokra épülő fesztivált rendeznének.

Kitértek rá: a Hét Domb Filmfesztiválon eddig is online működött a nevezés és a zsűrizés, ez a második verzióban azzal egészülne ki, hogy a seregszemle honlapján lennének láthatóak a filmek, amennyiben az alkotó hozzájárulását adja a vetítéshez. Ez alkalmat ad a közönségszavazásra és egy közönségdíj átadására is. A zsűri online fogja a filmek értékeléseinek szempontjait elmondani, a díjakat pedig postáznák.

A szervezők kiemelték: bíznak a teljes értékű filmfesztivál megtartásában és abban, hogy mindehhez az anyagi támogatás is rendelkezésükre fog állni.

A nevezéssel kapcsolatos részletes szabályokat azt követően teszik közzé a hetdombfesztival.hu-n, amint a finanszírozásról a döntések megszületnek - jegyezték meg a tájékoztatásban a szervezők.

A legutóbbi, tavaly szeptemberben megrendezett seregszemlére csaknem 200 művet neveztek, s hét nap alatt mintegy száz filmet vetítettek a baranyai városban, az ingyenes vetítések mellett koncertek, kiállítások színesítették a programot.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ