Május 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Magyar Telefonfilmes Fesztiválra
Dátum: 2020. április 24., péntek, 10:46

Május 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Magyar Telefonfilmes Fesztiválra, amelyet idén már MagentaFilm Fesztivál néven rendeznek meg - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Maximum háromperces alkotásokkal lehet nevezni a második alkalommal, idén már MagentaFilm Fesztivál néven megrendezendő, mobiltelefonfilmes mustrára, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartanak.

Az idei eseményen a koronavírus-járvány életünkre gyakorolt hatása lesz a kiemelt téma Életünk a négy fal között - a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből címmel - olvasható a tájékoztatóban.

Az eseményhez idén főtámogatóként csatlakozott a Magyar Telekom, amely értékes jutalmakat ajánlott fel: egy, maximum egymillió forint értékű szerződést, amely révén az arra érdemes pályamű bekerülhet a cég reklámszpotjába, így országos ismeretségre tehet szert.

A MagentaKraft nevű platformján keresztül pedig bruttó 350 ezer, 180 és 60 ezer forintos különdíjakkal is jutalmazza azokat a pályázókat, akik filmjükben a digitalizáció adta megoldásokat keresik, illetve bemutatják a digitális összefogás erejét a jelenlegi kényszerű izoláció közepette - írták a tájékoztatóban.

Az eseményhez kapcsolódóan a Telekom a mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-ra is készül az esemény Facebook-oldalán, Karl Bardoshsal, Deák Kristóf Oscar-díjas rendezővel és Regős Ábel rendezővel.

A fesztivál szakmai zsűrije által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint részt vesznek a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó, idén online zajló Marche du Film eseményen, de értékes tárgyi díjakat is kiosztanak.

A zsűri elnöke Karl Bardosh, magyar származású amerikai filmrendező, tanár, társelnöke Kovács András Péter, a Magyar Telekom marketingkommunikációs vezetője.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Százados Ábel, a tavalyi fesztivál egyik győztese Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen Soha című mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért megkapta a Legígéretesebb Fiatal Filmes (Most Promising Young Filmmaker) díjat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ