Hétfőtől lehet jelentkezni az NFI történelmi dokumentumfilmes pályázatára
Dátum: 2020. április 29., szerda, 7:18

Hétfőtől várja a jelentkezéseket a Nemzeti Filmintézet (NFI) történelmi dokumentumfilm-pályázatára; a televízióra készülő filmtervek benyújtási határideje május 21. - közölte az NFI pénteken az MTI-vel.

Az összegzés szerint az NFI a korábbi pályázati rendszer (Mecenatúra Program) alapjaira építve írta ki az archív tartalmak újra felhasználásával, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó, televízióra készülő történelmi dokumentumfilm-pályázatot.

A Nemzeti Filmintézet online televíziós pályázati felületén legalább 42 perc hosszúságú filmtervek szinopszisaival lehet jelentkezni május 21-ig.

A történelmi dokumentumfilmekre idén 200 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre, filmtervenként maximum 40 millió forint gyártási támogatásra lehet pályázni. A pályázati eljárás végén a Televíziós Döntőbizottság szavaz a támogatásokról.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy az NFI korábban már meghirdette a televízióra készülő dokumentum-, ismeretterjesztő-, animáció-, tévé- és a kisjátékfilmes pályázatokat, valamint a magyar filmtámogatási rendszer újdonságaként a tévésorozat-pályázatot is. A beérkező pályaművek feldolgozása és értékelése folyamatos.

A teljes pályázati kiírások elérhetők az NFI honlapján.

Mint írják, az NFI elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból.

Az intézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben, hogy folyamatos támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra is, hogy a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére az NFI Filmipari Segélyalapot kezdeményezett, amelyre 50 millió forintot különített el. Az alap célja, hogy rendkívüli jövedelempótló gyorssegély útján támogassa a megbízás nélkül maradt filmeseket. A Filmipari Segélyalapot a magyar mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémia működteti, bővebb információ a magyarfilmakademia.hu honlapon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ