Ulrich Gábor filmje is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában
Dátum: 2020. június 7., vasárnap, 18:50

Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas mozgókép- és képzőművész Dűne című alkotását is beválogatták az A-kategóriás Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjába.

A Dűnét mintegy 2500 nevezett alkotás közül válogatták a versenyprogramba. A film a Kecskemétfilm és a Focusfox gyártásában jött létre, producerei Mikulás Ferenc és Muhi András, a sound design Chris Allan munkája - közölte a produkció pénteken az MTI-vel.

A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivált augusztus 20. és 24. között rendezik meg, idén közönség nélkül.

A fesztivált 1985-ben hozták létre az atombomba ledobásának 40. évfordulóján azzal a céllal, hogy előmozdítsák a nemzetek közötti kölcsönös megértést és a világbékét az animációs művészet fejlesztésével, amely nyelveken túli, minden ember számára közös csatorna.

A Dűne világpremierje a 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon lesz június 15-én.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ