Klingl Béla filmje is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában
Dátum: 2020. június 7., vasárnap, 18:54

Klingl Béla ReMake című filmje is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában - közölte a produkció az MTI-vel.

A gyurmát idéző számítógépes animációs technikával készült rövidfilm egy emberöltőt kísér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve - írták, hozzátéve, hogy a főszereplő életvonala teljes ívet zár be, "a születéstől az öregkorig, halálig és talán még tovább". Az egyszereplős filmben valójában több szereplőt láthatnak a nézők, a főhős időben eltolt, idősebb és fiatalabb másolatait, akik életszakaszuk más-más pontjáról szemlélik az eseményeket - olvasható KGB Stúdió péntek esti közleményében.

A kisfilmet tavaly a legszínvonalasabb képi formanyelvért és a legjobb animációs munkáért járó díjjal jutalmazták a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, és a szintén neves brazil Anima Mundi animációs filmfesztiválon volt a világpremierje.

Az A-kategóriás hirosimai fesztivál versenyprogramjába korábbi bejelentés szerint Ulrich Gábor Dűne című alkotását is beválogatták.

A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivált augusztus 20. és 24. között tartják, a koronavírus-járvány miatt az idén közönség nélkül.

A kétévente megrendezett fesztivált 1985-ben, az atombomba ledobásának 40. évfordulója alkalmából alapították azzal a céllal, hogy előmozdítsák a nemzetek közötti kölcsönös megértést és a világbékét az animációs művészet fejlesztésével, amely nyelveken túli, minden ember számára közös csatorna.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ