Jövő év szeptemberében lesz a 17. CineFest
Dátum: 2020. június 12., péntek, 11:20

Jövő év szeptemberében rendezik meg a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált - tájékoztatták az MTI-t csütörtökön a szervezők.

Mint írják, tekintettel arra, hogy a világjárvány miatt az év legjelentősebb filmfesztiváljai (Cannes, Karlovy Vary, Locarno, Montreal) elmaradtak, valamint nemzetközi és hazai szinten a filmforgatások is leálltak, és az elkészült alkotások jelentős részének bemutatóit elhalasztották, a CineFest szervezői is meghozták a kényszerű döntést: az idén esedékes filmfesztivált 2021. szeptember 10. és 18. között rendezik meg.

A döntést az is befolyásolta, hogy a jelenlegi helyzetben még fennálló utazási korlátozások miatt lehetetlenné vált megszervezni az alkotók, vendégek meghívását - áll a közleményben.

Mint kiemelik, noha a CineFest idén hagyományos formájában elmarad, a szervezők folyamatosan dolgoznak azon, hogy a szeptemberi hónap ne múljon el Miskolcon filmes események nélkül. A CineFest Special részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ