A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2020. június 15., hétfő, 18:49

Ricsétől Hollywoodig... Adolph Zukor Los Angeles-i leszármazottjai együtt emlékeztek meg a ricseiekkel a nagy filmmogul halálának évfordulóján

44 éve, 1976. június 10-én hunyt el Adolph Zukor. A Magyar Hollywood Tanács szülőhelye, Ricse nagyközség Önkormányzatával együtt emlékezett meg a hétvégén a nagy magyar filmmogul szellemi örökségéről. Zukor hozta létre a ma is működő Paramount Filmstúdiót. Vécsi István polgármester köszöntötte a jelenlevőket, majd Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke méltatta Zukor életművét. Susan Zukor-Farkas, Adolph Zukor Los Angelesben élő rokona magyar nyelvű videóüzenetet küldött a ricsei megemlékezés résztvevőinek, külön kiemelve Jim Zukor, Adolph Zukor 89 éves unokájának személyes jókívánságait is. Susan hangsúlyozta, a Zukor család megtiszteltetésnek veszi, hogy szülőföldjén így őrzik Adolph Zukor emlékét.

A jelenlevők megkoszorúzták Adolph Zukor emléktábláját, majd egy kerekasztal beszélgetésre került a Zukor-i örökség aktualitásairól. Lejátszásra került Káel Csaba filmügyi kormánybiztos videóüzenete, amelyben méltatta Zukor jelentőségét. Hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésként vette át idén februárban a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor-díját .

A megemlékezésen résztvevők felkeresték Adolph Zukor édesanyjának sírját a helyi zsidó temetőben, valamint Adolph Zukor szülőházát.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ