Közzétették a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) versenyprogramját
Dátum: 2020. július 18., szombat, 8:44

Közzétették a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) versenyprogramját, amelyben 12 alkotás fog megmérettetni július 31. és augusztus 9. között - közölték a szervezők.

A kolozsvári Szabadság című napilap keddi cikke szerint a versenyprogramban első vagy második filmjüknél tartó rendezők alkotásai szerepelenk. A szervezők közlése szerint a provokatív és eredeti filmekben egyaránt helyet kap az erotika, a fekete humor és a családi dráma.

Mihai Chirilov, a TIFF művészeti igazgatója kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan az idei is meglepetésekkel teli verseny lesz merész, borotvaélen táncoló történetekkel, különféle műfajokban, amelyeknek találkozási pontját a család képezi, annak minden válságával együtt.

A fesztivált eredetileg május 29. és június 7. kellett volna megtartani, de a szervezők április elején elhalasztották egy későbbi időpontra a koronavírus-járvány miatt.

Az új időpont bejelentése után közöltek, hogy többnyire szabadtéri vetítéseket fognak tartani Kolozsváron és környékén, a benti vetítéseknél igazodnak a járványügyi szabályokhoz. Romániában egyelőre a hatóságok nem engedélyezték a mozik megnyitását, mivel az elmúlt napokban ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzött betegek száma.

Az idei program olasz szekciójában megemlékeznek Federico Fellini olasz rendezőről születésének századik évfordulója alkalmából, nyolc alkotását láthatja a a közönség.

A TIFF-et 2002-ben alapították, azóta Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb fesztiváljává vált. Tavaly 63 országból 220 filmet vetítettek, 95 ezer jegyet adtak el, a vetítéseken és a különböző rendezvényeken mintegy 130 ezer néző vett részt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ