A legjobb film lett egy brazil fesztiválon a Drakulics elvtárs
Dátum: 2020. agusztus 8., szombat, 7:59

A legjobb film díját nyerte el a Drakulics elvtárs a brazíliai Porto Alegrében rendezett fesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel.

Az összegzés szerint a versenyprogramban 49 film indult. A díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött. A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték a fesztivál.

Mint írják, Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült "vámpír-retró-kém" vígjátékát a nemzetközi közönség India A-kategóriás filmfesztiválján Goában láthatta először tavaly novemberben, azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte.

A 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök története a hazai mozikban a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2019-ben - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével. A főbb szerepekben Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Walters Lili láthatók. Az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila voltak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ