Magyar produkció is szerepel a San Sebastian-i Filmfesztiválon
Dátum: 2020. agusztus 24., hétfő, 13:14

A Peter Strickland rendezésében készült Cold Meridian című brit-magyar kisjátékfilmet is beválogatták a szeptember közepén megnyíló San Sebastian-i Filmfesztivál egyik versenyprogramjába.

Az A-kategóriás filmfesztivált szeptember 18. és 26. között rendezik meg 68. alkalommal. Nedeczky Dóra, a filmet gyártó Mindwax alapítója, a kisjátékfilm producere az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a Cold Meridian című alkotás a fesztivál Zabaltegi-Tabakalera elnevezésű versenyszekciójában szerepel majd.

A fesztivál honlapja szerint a Zabaltegi-Tabakalera a filmmustra legnyitottabb szekciója, amelynek sem műfaji, sem stílusbeli vagy időtartambeli megkötési nincsenek. A filmek a Zabaltegi-Tabakalera-díjért versengenek, amely 20 ezer eurós (7 millió forintos) pénzjutalommal jár. A díj odaítéléséről legalább háromtagú nemzetközi szakmai zsűri dönt.

A Cold Meridian operatőre Győri Márk, szereplői pedig Wéninger Dalma és Váth Máté kortárs táncosok, valamint Jakab Juli és Kristóf Márton. A fesztivál közleménye szerint a hatperces alkotás további 18 munkával versenyez a szekcióban. Mint írták, Strickland, a Varga Katalin balladája és a The Duke of Burgundy című filmek rendezője ezúttal olyan kisjátékfilmmel jelentkezett, amelyben összemosódik a tánc és az álomvilág.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ