A zsűri különdíját kapta az Apró mesék című film Várnában
Dátum: 2020. szeptember 1., kedd, 14:18

A zsűri különdíját nyerte el péntek este a várnai Love Is Folly elnevezésű fimfesztiválon Szász Attila rendező Apró mesék című filmje - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a Love Is Folly, azaz A szerelem bolondság címmel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját Várnában.

A seregszemle évről évre mintegy kilencven játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet idén augusztus 21. és augusztus 30. között rendezték meg - olvasható a pénteki közleményben.

Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt neki menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Az Apró mesék főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható, a forgatókönyvíró Köbli Norbert, a producer Lajos Tamás, a társproducer Köves Ábel volt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ