Elkezdődött A játszma című új magyar kémfilm forgatása
Dátum: 2020. szeptember 9., szerda, 6:03

Szeptember első hetében elkezdődött A játszma című új magyar kémfilm forgatása Fazakas Péter rendezésében. A készülő alkotás A vizsga című 2011-es ügynökfilm folytatása lesz.

Az új filmben visszatérnek A vizsga hajdani karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában, új szereplőként csatlakozik a stábhoz Staub Viktória - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez elküldött keddi tájékoztatójában.

A játszma 1963-ban játszódik Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A tájékoztató idézi Fazakas Péter rendezőt: "Engem a döntések mozgatórugói érdekelnek, a magukat függetlennek megélő emberek gyakran sejtszinten működő érzései. A játszma azt feszegeti, kiben bízhat az ember, megélheti-e valójában a saját érzelmeit, tehát lehet-e igazán önmaga".

A játszma Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete, amelyben a hatvanas évek kádári titkosszolgálata minden eddiginél veszélyesebb állambiztonsági akcióba kezd - hangsúlyozta Köbli Norbert forgatókönyvíró.

A forgatás - a szigorú COVID-előírások betartása mellett - nagyrészt Budapesten zajlik. A fővároson kívül Pilismarót, Terény, Csákvár is fontos helyszínei a készülő produkciónak. A forgatás november elején fejeződik be, de a történelmi hitelesség érdekében készülő számítógépes animáció hónapokkal meghosszabbítja az utómunka időszakát.

A játszma a FilmPositive gyártásában készül, operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ