Szeptember 21-ig lehet jelentkezni Magyar Speciális Független Filmszemlére
Dátum: 2020. szeptember 9., szerda, 6:04

Szeptember 21-ig lehet nevezni filmes pályaművekkel a 6. Magyar Speciális Független Filmszemlére, amely a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek alkotók, az autizmussal élők, valamint a független- és professzionális filmesek integrált seregszemléje.

A 6. Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17. és 18. között tartják az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A kétmillió forintos összdíjazású filmszemlére bárki nevezhet, bármilyen témában, egyetlen kikötés, hogy a pályaművek a fogyatékossággal élők világát dolgozzák fel.

Mint írják, a speciális filmszemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait. Célja, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást.

Amennyiben a vírushelyzet miatt hagyományos módon nem lehet megtartani az eseményt, úgy azt online rendezik meg - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ