Októberben ismét lesz Szemrevaló Filmfesztivál
Dátum: 2020. szeptember 10., csütörtök, 9:28

Októberben ismét megrendezik az év legjobb német nyelvű filmjeit felvonultató Szemrevaló - Sehenswert Filmfesztivált: október 1. és 4. között a fővárosi Művész moziban, október 5. és 8. között pedig az online Távmoziban lesznek elérhetők a filmek, de Debrecenben, Szegeden és Pécsen is lesznek vetítések.

A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az idei programban szerepel Alfred Döblin német pszichiáter és író regényének új feldolgozása, a Berlin Alexanderplatz című alkotás, amely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Burhan Qurbani filmeposza komor utazás "a lélek sötét éjszakájába" és nem utolsósorban a sűrű atmoszférájú Berlinbe a 21. század elején.

A Gipsy Queen főszereplője Ali büszke, bátor nő, aki Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok bokszoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a bokszhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik, gyermekeit is elvesztheti.

A Végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal, de van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit és nem sejti, mi az, ami összeköti őket.

Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című vígjátékban Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, ortodox anyja ezt tragédiaként éli meg, a fiú viszont elindul az önállóság és a függetlenség felé.

A főváros mellett Debrecenben október 2. és 5. között, Szegeden október 6. és 9. között, Pécsen pedig október 14. és 17. között vetítik majd a filmeket.

teljes program a www.szemrevalofesztival.hu oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ