Premierfilmmel várja az érdeklődőket a Rendszerváltó Filmnapok
Dátum: 2020. szeptember 14., hétfő, 15:04

Premierfilmmel várja az érdeklődőket a Rendszerváltó Filmnapok, a szeptember 17-20. között az Art+ Cinema moziban és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban megrendezett programon Szalay Péter Nincs parancs! című filmje is látható lesz - közölte a Filmtekercs Egyesület az MTI-vel.

A szeptember közepén a Filmtekercs Egyesület Rendszerváltó Filmnapok elnevezésű rendezvénysorozata a rendszerváltás 30. évfordulóján filmekkel emlékszik vissza a sorsfordító történésekre. A program fő helyszíne a korábbi Örökmozgó Filmmúzeum, ma Art+ Cinema mozi, ami csütörtöktől vasárnapig minden nap két filmet vetít, az este 7 órai után pedig közönségtalálkozót tart - olvasható a közleményben.

Mint írják, a program csütörtökön a Rendszerváltás képekben című, eddig máshol nem vetített dokumentumfilmmel kezdődik, majd este héttől Fekete Ibolya Bolse vita című filmje látható, melyet a rendező részvételével közönségtalálkozó követ. Pénteken délután Török Ferenc kultikus filmje, a Moszkva tér, azt követően pedig Almási Tamás Miénk a gyár című emlékezetes dokumentumfilmje kerül műsorra, ami után a rendező maga mesél alkotásáról.

Szombaton Schiffer Pál A Videoton sztori című filmje, este Szalay Péter Nincs parancs! című dokumentumfilmje látható. Ez utóbbi egy német és egy magyar határőr történetét követi nyomon, egyikük az osztrák határnál, másikuk a berlini falnál teljesített szolgálatot a történelmi napokban. A vetítés után Szalay Péter rendező, Hidas Ildikó dramaturg és Nagy László, az 1989-es Pán Európai Piknik főszervezője lesz a közönségtalálkozó vendége.

Vasárnap délután a Good bye, Lenin! című vígjáték, majd este a rendszerváltás 20. évfordulójára készült szkeccsfilm, az East Side Stories kerül műsorra. Ez utóbbi vetítését követően Németh Gábor dramaturg, az eredeti ötlet gazdája mesél a film születéséről. A rendezvény szombat délután ellátogat a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba is, ahol a nézők a lengyel államférfiról szóló Walesa - A remény embere című film vetítésén és az azt követő beszélgetésen vehetnek részt. Részletesebb információk a filmekről és a meghívott vendégekről a www.rendszervalto.filmtekercs.hu weboldalon található - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Éppen elég vallás létezik ahhoz, hogy gyűlöljünk, de nem elég ahhoz, hogy szeressük egymást."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ