Három alkotást vetítenek a Szlovén Filmnapokon
Dátum: 2020. szeptember 14., hétfő, 15:05

Idén is a Toldi mozi ad otthont Budapesten a Szlovén Filmnapoknak október 8. és 10. között; az idei mustrán három kortárs szlovén alkotást láthat a közönség.

Az immár ötödik alkalommal megrendezendő filmes seregszemle műsorában szerepel Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje, amely az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Az alkotás a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című filmjében a címszereplő gyűlölt apja halála után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette. Ines szerepében a Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Cas látható.

A fesztivál harmadik alkotása Damjan Kozole Féltestvér című filmje, amely több nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt. A történet középpontjában egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ