Az Apró mesék és a Valan is díjat nyert a pármai filmzenei fesztiválon
Dátum: 2020. szeptember 23., szerda, 19:11

A legjobb filmnek és a legjobb filmzenének járó díjat is elnyerte Szász Attila Apró mesék című mozifilmje a pármai filmfesztiválon. A seregszemlén Bagota Béla Valan című alkotása kapta a legjobb forgatókönyv díját.

A filmzenék nemzetközi filmfesztiválját szeptember 14. és 20. között rendezték meg az olaszországi Pármában. A seregszemle fődíját, az Arany Hegedűt a zsűri Pacsay Attilának és Parádi Gergelynek ítélte az Apró mesék zenéjéért. Az alkotás emellett a legjobb film díját is elnyerte - közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel hétfőn.

Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

Bagota Béla a Valan - Az angyalok völgye című filmjével a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Pármában. A lélektani krimi fő helyszíne egy hólepte erdélyi bányaváros, ahol egy nagyvárosi rendőr emberkereskedők - és évekkel ezelőtt elveszett saját húga - után nyomoz. A film a Mátrix Film produkciójában, Kántor László producer vezetésével készült - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ