Napút-díjat kapott Jankovics Marcell
Dátum: 2020. szeptember 30., szerda, 7:35

Jankovics Marcell rajzfilmrendező kapta a 2020-as Napút-díjat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Napút folyóirat műhelyének díját 14. alkalommal adták át. Az elismeréssel minden évben a folyóirat szellemiségéhez közel álló szerzőket díjaznak több évtizedes irodalmi vagy tudományos életművükért.

A Napút-díj korábbi díjazottjai között volt Szepes Erika irodalomtörténész, Kiss Anna költő, Lászlóffy Csaba költő, Mohás Lívia pszichológus és író, Erdélyi István régész, Lászlóffy Aladár költő, író, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Katona Tamás történész, Bertalan Tivadar képzőművész, Doncsev Toso író, Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész és Suhai Pál költő is.

A Napút folyóirat közleménye szerint a díjnak rendhagyó módon idén két kitüntetettje is van. A másik díjazottnak októberben adják át az elismerést.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ